Liber la muncitori străini, cu salariu minim pe economie! Camera Deputaților a adoptat, miercuri, legea!

Liber la muncitori străini, cu salariu minim pe economie! Camera Deputaților a adoptat, miercuri, legea!

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 273 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”, un proiect de lege care le dă angajatorilor posibilitatea să le ofere salariaţilor străini salariul minim brut pe ţară, informează Mediafax.

„Străinilor intraţi în România în scopul încadrării în muncă li se prelungeşte dreptul de şedere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, din care rezultă că salariul este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. În cazul lucrătorilor înalt calificaţi, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puţin două ori câştigul salarial mediu brut”, prevede unul din articolele din legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, lege adoptată miercuri de deputaţi.

Legislaţia anterioară prevedea ca plata salariaţilor străini să fie cel puţin la nivelul câştigului salarial mediu brut pe ţară, iar în cazul lucrătorilor înalt calificaţi, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puţin patru ori câştigul salarial mediu brut pe ţară.

 

Categories: Business in top

About Author