Liceul privat Logos finalizează investiția la al doilea corp de clădire

Liceul privat Logos finalizează investiția la al doilea corp de clădire

Conducerea Liceului Creștin Logos din Bistrița va inaugura în septembrie un al doilea corp de clădire, conform strategiei de dezvoltare propuse de finanțatorii săi privați. În aceste zile, șantierul este în toi, urmând ca parterul Corpului B să fie predat la cheie până în 11 septembrie, iar cele două etaje până în ultima săptămână a lunii.

Corpul B al unității de învățământ cuprinde la parter spații administrative (sală profesorală, secretariat, direcțiune), un cabinet psihologic și un cabinet medical. La etajul 1, vor funcționa două laboratoare, unul de chimie și unul de fizică, un media-lab (o încăpere imensă care va include biblioteca, o rețea de computere, spații amenajate pentru destinderea copiilor) și spații de depozitare. La etajul doi, sunt amenajate două noi săli de cursuri și o aulă, unde vor avea loc evenimentele importante ale școlii. Corpul A, funcțional din 2016, cuprinde 15 săli de clasă. Următorul pas, începând din 2018, este amenajarea Corpului C, unde vor funcționa o cantină modernă și alte câteva săli pentru studiu, dar și construcția, în curtea școlii, a unei săli de sport și a unei grădinițe. Până acum, construirea în roșu a celor trei corpuri de clădire (A,B,C) și finisarea și dotarea Corpului A au costat 700000 euro. Bugetul alocat pentru celelalte lucrări nu a fost anunțat de către investitori.

Primul an după inaugurare

Liceul Creştin Logos (clasat al doilea an la rând pe primul loc în județ după criteriul promovabilității la Bac, 100%) a fost înfiinţat în 2012, fiind prima şcoală privată de nivel primar, gimnazial şi liceal din judeţ. Liceul are un profil teoretic, specializarea „Știinţe ale Naturii”, şi este deschis pentru elevi din orice confesiune creştină (există o singură oră de religie pe săptămână). Patronat de Fundaţia neo-protestantă Gamaliel, Liceul Logos a funcţionat o vreme în spaţii închiriate, însă, în 2016, în numai 5 luni, ONG-ul a construit cele trei corpuri de clădire existente azi, a finisat Corpul A și a mutat elevii aici odată cu începerea anului școlar trecut. Finanțarea construcției este făcută exclusiv din donații ale mai multor oameni de afaceri din județ.

Numărul de elevi în creștere

“Anul școlar 2017-2018 va începe la Logos cu un efectiv total de 263 de elevi, din care 148 în clasele primare (inclusiv cele două clase pregătitoare, cu una în plus față de anul anterior), 73 elevi în clasele V-VIII și 42 de elevi în clasele IX-XII. În plus, va fi primul an în care va funcționa o grădiniță (cu program la alegere, în limba română, germană sau engleză), unde sunt înscriși deja 35 de copii. Clasele pregătitoare și grupele de grădiniță au intrare separată în clădire. În această toamnă, ne mai propunem amenajarea unui teren de sport în curtea unității.” explică Remus Oniga, directorul Logos. Fiind o unitate de învățământ privată, Logos trebuie să-și acopere măcar cheltuielile de susținere și din acest motiv există o taxă de 175 lei/lună pentru fiecare școlar.” a mai spus Remus Oniga. Acesta crede că majoritatea absolvenților Liceului Logos se pregătesc să urmeze universități de medicină sau cele politehnice, dat fiind profilul real al școlii, însă nu a exclus, în viitor, înființarea la Logos, a unui profil umanist.

 

 

Categories: Local

About Author