Licitația pentru super-laptopurile Tribunalului Bistrița-Năsăud a fost anulată

Licitația pentru super-laptopurile Tribunalului Bistrița-Năsăud a fost anulată

Licitația pentru achiziția unui număr de 53 de laptopuri pentru Tribunalul Bistrița-Năsăud a fost anulată pentru că ofertele depuse au fost inacceptabile și/sau neconforme. Procedura va fi reluată.

“Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme. În etapa de verificare a propunerii tehnice au fost depuse numai oferte neconforme” a comunicat beneficiarul.

Instituția a lansat o licitație pentru cumpărarea a 53 de laptopuri, cu o valoare estimată de 6.000 lei bucata, adică 318.000 lei în total. Laptopurile dorite au specificații de top: minimum IntelCore i7 (sau echivalent), minimum procesor de 1.8GHZ, cu 4 nuclee, și minimum 16 GB capacitate de memorie.

Echipamentele, care vor contribui la procesul de digitalizare a instituției, vor fi folosite la instanțele Tribunalului, Judecătoriei Bistrița, Judecătoriei Năsăud și Judecătoriei Beclean. Resursele financiare alocate pentru această investiție sunt fondurile bugetare.

Un raport al Inspecției Judiciare din decembrie 2019 a scos în evidență faptul că aproape toate echipamentele IT de la Tribunalul Bistrița-Năsăud sunt uzate moral, făcând sistemul informatic extrem de vulnerabil.

„Aproape toate echipamentele IT de la Tribunalul Bistrița-Năsăud sunt uzate moral (nu mai fac față cerințelor aplicațiilor instalate, îngreunând, astfel munca utilizatorilor), iar o mare parte rulează versiuni ale sistemului de operare MS Windows ce nu mai au suport, fiind astfel extrem de vulnerabile”, a arătat Inspecția Judiciară.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*