M.I.S GRUP a câștigat construcția unui patinoar artificial în Covasna, lucrare de 50 mil. euro

M.I.S GRUP a câștigat construcția unui patinoar artificial în Covasna, lucrare de 50 mil. euro

Constructorul M.I.S Grup și partenerii săi au câștigat licitația pentru construcția unui patinoar artificial în Sfântu Gheorghe (Covasna), o investiție a Guvernului în valoare de peste 245 milioane lei (cca. 50 mil. euro).

Noua bază sportivă va fi ridicată în vecinatatea Arenei Sepsi și a stadionului Sepsi OSK și va include și un centru de recuperare medicală pentru sportivi. Construcția cu două etaje va avea o suprafață utilă de 12.000 m² (aceeași cu suprafața totală a clădirii cu trei etaje a Arenei Sepsi) și o suprafață construită de 7.623 m². Clădirea va putea găzdui 2.180 de spectatori și va fi, de asemenea, potrivită pentru turnee internaționale și evenimente comunitare. De asemenea, va găzdui și un centru medical pentru locuitorii orașului, dar și pentru ca sportivii să se antreneze sau să se recupereze după accidentări.

Recent, Guvernul a aprobat demararea lucrărilor.

Construcția patinoarului este finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI). Beneficiarul a stabilit un termen de execuție de 8 luni pentru lucrările de proiectare și 24 de luni pentru cele de construire.

La acest proiect, MIS Grup este lider al unei asocieri în care au mai intrat Aqua Serv – SDC Proiect – Construcții Conico – UNICOMP – Multiconsult Adventure și care are drept subcontractanți și terți companiile Larix Studio, Idea Install, Astra București & Co Prod, SDC Proiect, Ascensor Advertising, Loyal Center, Stabech Structure, Geosond, M Install, SDC Consulting Engineers, Columna Consult, MW & KVA Electric, Vafrom Service, Complex Muzeal Bistrița-Năsăud și Poliart.

MIS Grup, cel mai mare constructor bistrițean după cifrele obținute în 2023, mai realizează în județul Covasna (la Târgu Secuiesc) și bazinul olimpic, lucrare aflată în derulare, contractată la valoarea de 130 mil. lei.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*