ADI Deșeuri: Renunțăm la folosirea containerelor semiîngropate din zonele de case

ADI Deșeuri: Renunțăm la folosirea containerelor semiîngropate din zonele de case

Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, transmite că din 1 aprilie 2022 se va trece la colectarea la poarta casei a tuturor funcțiilor de deșeuri și se va renunța la folosirea containerelor semiîngropate din zonele de case din tot județul. În zonele urbane va fi introdusă și colectarea separată a deșeurilor biodegradabile. 

Directorul ADI Deșeuri a povestit într-o emisiune la Info Bistrița despre bilanțul anului 2021, arătându-se încântat de progresele care au fost făcute în acest an. 

„2021 a fost un an bun, un an de muncă, un an în care am pus bazele modificării sistemului de colectare din județul nostru. Un lucru care va duce la o colectare selectivă mai de calitate va fi trecerea la colectarea la poarta casei a tuturor fracțiilor de deșeuri și renunțarea la folosirea acelor containere semiîngropate din zonele de case din tot județul. Din cele 982 de platforme, 750 sunt în zonele de case. Deci renunțăm la o parte mare din platformele de colectare pentru a înlesni efortul utilizatorului, pentru a merge la poarta casei să ridicăm deșeurile și pentru a putea și noi verifica mai bine dacă respectă legea.” spune Niculae. 

Directorul ADI Deșeuri nu e de acord cu containerele semiîngropate, deoarece nu poate fi verificat utilizatorul, „ceea ce fac 10 oameni bine, strică 2 și deșeurile reciclabile ajung extrem de contaminate, de murdărite și de aici greutatea de a le recicla, sorta, valorifica.”

Cu toate acestea, Cristian Niculae e mândru de sistemul pe care a reușit să îl implementeze în acest an, atât în ceea ce privește succesul campaniei de informare, cât și activitatea Corpului de Control. Acesta plănuiește să lanseze o campanie consistentă în fiecare an, deoarece mentalitatea cetățenilor nu se schimbă peste noapte, ci durează mai mulți ani.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*