M.I.S Grup se apropie de finalizarea lucrărilor pentru UMF Cluj-Napoca

M.I.S Grup se apropie de finalizarea lucrărilor pentru UMF Cluj-Napoca

Compania bistriţeană MIS Grup se apropie de finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a unei clădiri istorice din Cluj-Napoca, aparținând UMF ”Iuliu Hațieganu”. Clădirea, denumită Farmacia B, este transformată în Centru de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului.


MIS Grup a câștigat în 2023 licitația, cu o ofertă de 11,4 mil. lei. Lucrările la clădirea situată la intersecția străzilor Victor Babeș și Ion Creangă din Cluj-Napoca, ce a fost construită în anul 1913, sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și din fonduri proprii ale universității.

Potrivit UMF, componenta educațională a Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului va consta în pregătirea studenților Facultății de Farmacie, a rezidenților şi a masteranzilor de la programele de studii axate pe industria farmaceutică, precum și a doctoranzilor din domeniile tehnologie farmaceutică, biofarmacie, chimie farmaceutică şi chimie organică. Centrul se mai adresează și profesioniștilor din domeniul farmaceutic (companii de medicamente, farmacişti) care pot colabora cu Facultatea de Farmacie în cadrul unor proiecte, pe diverse teme, referitoare la dezvoltarea, fabricarea, calitatea, eficiența și siguranța produselor medicamentoase.

Concret, constructorii au amenajat 13 laboratoare de cercetare, 5 laboratoare didactice, 6 săli de lucrări practice, 10 birouri pentru doctoranzi, asistenți, șefi de lucrări și profesori.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*