Mai multe companii bistrițene, printre care Riviera Games și Sandinex, lovite de noua lege a păcănelelor

Mai multe companii bistrițene, printre care Riviera Games și Sandinex, lovite de noua lege a păcănelelor

Din această lună, industria păcănelelor trebuie să-și scoată sălile de joc în afara localităților care au mai puțin de 15.000 de locuitori, conform legii adoptate, marți, de Parlament. Lovitură pentru unele companii locale, precum Sandinex Club sau Riviera Games (parte din imperiul Metropolis).

​După ce în octombrie 2023, Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care stabilește taxe mai mari pentru industria jocurilor de noroc, interzicerea băuturilor alcoolice în locații, majorarea garanțiilor depuse de companii și obligația operatorilor de a avea sediul social în România, a venit momentul ca activitatea acestora să fie restricționată în localitățile care au sub 15.000 de locuitori.

Conform platformei www.termene.ro, firma bistrițeană Sandinex Club, deținută de familia Bodea, are 99 de puncte de lucru în mai multe județe, din care mare parte sunt în mediul rural. Doar luna trecută, compania a înființat câteva noi puncte de lucru în sate din județe precum Bacău, Giurgiu, Bistrița Năsăud sau Suceava. Sandinex Club a rulat peste 22 de mil. lei în 2022, obținând 6,1 mil. lei profit net.

Riviera Games, deținută de Ionela Morar (fostă Rus) cu 413 puncte de lucru în toată țara, a avut venituri de 56,4 mil. lei și profit net de 3,3 mil. lei – în 2022.

O altă firmă bistrițeană, Gamesmania SRL, cu 34 de puncte de lucru, a rulat 6,8 mil. lei și a obținut 1,4 mil. lei profit.

Operatorii care nu respectă noile reguli vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 10.000 lei și 200.000 lei.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*