Ministrul Muncii: Șomajul tehnic se va prelungi după 15 mai, în anumite condiții

Ministrul Muncii: Șomajul tehnic se va prelungi după 15 mai, în anumite condiții

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anuțat că este aproape de o decizie finală în privința șomajului tehnic. Ministrul a explicat că se prefigirează prelungirea acestuia pentru acele sectoare ale economiei în care vor rămâne restricții după data de 15 mai, Ministerul Muncii lucrează și la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei și vor să își dezvolte activitatea.

“Suntem aproape de a lua o decizie finală, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a fi pregătiți la momentul 15 mai. Țin foarte mult să se prezinte asupra duratei, asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali. Dar da, se prefigurează măsura prelungirii șomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricționate prin deciziile autorităților, în paralel lucrând și la o serie de măsuri de susținere activă a sectoarelor care își vor relua activitatea“, a explicat Violeta Alexandru.

Guvernul vine în sprijinul companiilor afectrate de criză și în cazul celor care nuu își pot relua activitatea din 15 mai, statul va acoperi o parte din costul salarial.

„Împreună cu ceilalți colegi, gândim un pachet de măsuri care să vină inclusiv în sprijinul celor care vor să-și facă o reorientare în activitate sau vor să-și dezvolte activitatea pe baza experienței avute în această criză, oameni care s-au străduit să-și țină activitatea în picioare în pofida greutăților”, mai spune ministrul Muncii.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*