Nota de plată la Wonderland nu e închisă: ANL pregătește în Subcetate 120 locuințe pentru militari

Nota de plată la Wonderland nu e închisă: ANL pregătește în Subcetate 120 locuințe pentru militari

Primăria Bistrița pornește studiile tehnice pentru construirea a 210 locuințe sociale (în primă fază 50), în cartierul Subcetate, prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Din total, mai mult de jumătate vor fi destinate angajaților MApN.

Municipiul Bistrița a lansat licitația pentru identificarea unui contractor care să realizeze Studiul de Fezabilitate (SF) pentru primele 50 de noi locuințe finanțate de ANL. Ofertele vor fi deschise în data de 5 mai.

În a doua etapă a proiectului, agreat în martie cu ANL, vor fi construite încă 80 de locuințe, iar în a treia etapă încă pe atâtea. Locuințele vor avea 1, 2 sau 3 camere. Proiectul mai prevede amenajarea străzilor adiacente, construcția de locuri de joacă pentru copii, de spații verzi, piste de biciclete, zone de recreere.

Conform HG297/2015, un număr de 120 de apartamente vor trebui puse la dispoziția MApN, care le va prelua în administrare. Locuințele au fost promise de fostul primar Ovidiu Crețu încă de acum 10 ani, când acesta a negociat rezilierea contractului de concesiune cu MApN, care administra un teren al Primăriei, de 56 ha, în zona Wonderland, unde funcționa Poligonul militar de antrenament de la Unirea. Fostul primar dorea să elibereze terenul pentru investițiile gândite în Wonderland. Între timp, în Wonderland nu s-a întâmplat mare lucru, iar concesiunea ar fi expirat oricum în 2022.

HG297/2015 prevede:

“Se aprobă transmiterea unei părți dintr-un imobil, constituită din construcții și amenajări la terenuri, situate pe un teren în suprafață de 56 ha aflat în proprietatea municipiului Bistrița, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Bistrița, județul Bistrița-Năsăud.”

“Consiliul Local al Municipiului Bistrița va transmite în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, conform legii, un număr de 120 de unități locative, situate în 3 blocuri, împreună cu terenul aferent acestora, realizate prin programe derulate de Agenția Națională pentru Locuințe pe un teren pus la dispoziție de către Primăria Municipiului Bistrița, identificat în CF Bistrița nr. 52581, nr. cadastral 14850, în termen de 7 ani de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.”

7 ani, adică în 2022.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*