Bistrițenii ar face bine să nu se apuce de murit, căci nu au locuri în cimitire

Bistrițenii ar face bine să nu se apuce de murit, căci nu au locuri în cimitire

Bistrițenii ar face bine să nu se apuce de murit în această perioadă, pentru că locurile de veci disponibile pot fi numărate pe degete.

Cimitirul administrat de Primăria Bistrița pe strada Tărpiului nu mai are locuri disponibile. Primăria anunță că vrea să extindă acest cimitir pe un teren de cca. 2 hectare, situat în vecinătate, însă nu are rezolvată problema unei căi de acces. Negocierile cu o persoană fizică pentru achiziția a 2 ari de teren, necesari amenajării unei căi de acces, sunt începute de mult însă e greu de estimat când vor fi încheiate.

În prezent nu mai există locuri în cimitirul administrat de Primărie. Administrația face eforturi pentru a rezolva cât mai repede această situație. Noi avem deja un teren pregătit lângă actualul cimitir, un teren de 2 hectare. Căutăm să urgentăm achiziția acelei parcele pentru a realiza accesul pe terenul nostru”, a explicat, pentru BistrițaBusiness, viceprimarul Cristian Niculae.

În cimitirul de alături, tot pe Tărpiului, administrat de Protopopiatul Bisericii Ortodoxe, locurile disponibile sunt numărate pe degete. Protopopiatul a ezitat să achiziționeze terenul orientat spre blocurile ANL și să prelungească cimitirul, iar suprafața ar fi fost cumpărată deja de un alt cult bisericesc. Celelalte cimitire din oraș sunt și ele extrem de aglomerate. Reprezentanții Bisericii ortodoxe nu au putut fi contactați până la această oră pentru a da detalii despre soluțiile pe care le întrevăd.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*