O companie bistrițeană atacă piața locală cu suc natural de mere, sub brandul Ferma Jelna

O companie bistrițeană atacă piața locală cu suc natural de mere, sub brandul Ferma Jelna

Fabrica de la Jelna, construită cu fonduri europene de antreprenorul Ionuț Simionca, a produs deja cca. 37.000 litri de suc natural din mere, dintr-o cantitate de 108 tone fructe. Îmbuteliat în sticle de 0,5L , 1L, 2L, sau în sistem bag-in-box 3L, sucul Ferma Jelna este comercializat, deocamdată, în câteva rețele de magazine din Bistrița-Năsăud.

“Perspectivele sunt mari, pentru că din acest an intră pe rod o livadă nouă, bio, de 13 hectare, din care 6 ha cu măr, și deci vom avea materie primă suplimentară și de calitate superioară. Practic, la finalul anului vom ieși în piață cu suc de mere bio, sub aceeași marcă, Ferma Jelna. “ – a spus, pentru Bistrița Business, ing. Cosmin Onigaș, managerul fermei și al fabricii.

“Este un suc curat, obținut prin presare la rece, fără conservanți, fără coloranți sau îndulcitori, doar cu zaharuri naturale din fruct. Reacțiile clienților sunt foarte pozitive în acest moment. Ne dorim să creștem producția, să creștem vânzările și să facem din Ferma Jelna un brand cunoscut al județului, pentru că zona noastră are o reputație și o tradiție serioasă în pomicultură”  – a mai spus Cosmin Onigaș.

În 2023, fabrica a folosit producția de mere a Cooperativei Agricole Jelna (în mare parte plantația de măr pe care a deținut-o odinioară compania MIRO). Noua livadă a companiei, care va intra pe rod în 2024, include 6 hectare de măr și 6,4 hectare de cireș. Merele vor merge spre producția de suc, iar cireșele vor fi vândute la recoltare, ca fructe proaspete.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*