O firmă din Dolj aduce Primăriei Bistrița patinoarul de 0,7 mil lei

O firmă din Dolj aduce Primăriei Bistrița patinoarul de 0,7 mil lei

TECTONIK FLUX din județul Dolj a câștigat licitația pentru montarea unui patinoar sintetic în Bistrița, pe care se va putea practica patinajul tot timpul anului. Patinoarul va avea o suprafață de 598 mp (13X46m) și va costa 743.000 lei, bani prinși în bugetul anului 2021.

Furnizarea echipamentelor și montarea lor se va produce în maximum 3 luni de la semnarea contractului.

“Având în vedere că până la această dată Municipiul Bistrița nu deține un patinoar propriu, iar potrivit datelor statistice în Municipiu exită un număr de 8.741 copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și un număr de 6.274 adolescenți cu vârste între 14 și 20 de ani, mulți dintre aceștia fiind iubitori ai sporturilor de iarnă, inclusiv patinaj, este necesară realizarea unui patinoar propriu de către Municipalitate, avand o suprafata totala de aproximativ 598 mp (13 x 46 m).” – a arătat Primăria Bistrița în motivarea achiziției.

”Sunt puține patinoare sintetice în România. Ele există astăzi în câteva mari orașe din România. Cu titlul de exemplu, Timișoara a investit suma de 445.000 lei pentru o suprafață mai mică. Noi ne propunem să investim 745.000 de lei (valoarea estimată, înainte de licitație n.n.), o sumă aproape dublă, ceea ce cred că va fi suficient ținând cont și de gabaritul celor două orașe. (…) Vom oferi facilități de agrement 12 luni din 12 cu această investiție”, spunea, într-o conferință de presă, și primarul Bistriței, Ioan Turc.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*