O firmă din Harghita pregătește spațiile pentru CT și RMN în Spitalul Județean de Urgență Bistrița

O firmă din Harghita pregătește spațiile pentru CT și RMN în Spitalul Județean de Urgență Bistrița

O firmă din Harghita, DEPISTO STAR SRL, a câștigat licitația pentru lucrările de reamenajare a parterului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în vederea amplasării laboratoarelor RMN și CT. Harghitenii au fost singurii ofertanți, propunând 2,68 milioane lei, fără TVA, adică 98% din valoarea estimată de beneficiar.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a scos la licitație, în luna martie, lucrările de reamenajare și modernizare a parterului instituției, în vederea amplasării laboratoarelor RMN și CT. Valoarea estimată a contractului era de 2,72 milioane lei, fără TVA. Conform caietului de sarcini, durata planificată pentru realizarea contractului trebuie să fie de 4 luni, din care proiectarea va dura o lună și execuția 3 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Perioada de garanție acordată va fi de minimum 2 ani. Lucrările constau în consolidarea elementelor, subansamblurilor sau a ansamblului structural, refacerea finisajelor interioare și exterioare, demolarea parțială a unor elemente structurale/nestructurale pentru recompartimentare, înlocuirea tâmplăriei interioare. În plus, vor fi realizate amenajarea și modernizarea instalației de încălzire/răcire, a celei de iluminat și a celei apă și canalizare. Potrivit caietului de sarcini impus de beneficiar, “întreg ansamblul va fi armonios volumetric și va fi compus din următoarele spații: spații internări, laborator RMN, spațiu primiri urgențe copii, laborator CT, holuri, spații garderobă”.

DEPISTO STAR SRL e o afacere de familie, înființată în 2001 și controlată de Mircea Gavrilă (40%), Cornelia Gavrilă (30%) și Mircea Gavrilă jr (30%). În 2016, firma a rulat 1,76 milioane euro, cu 48 de angajați. Curios este că DEPISTO STAR nu e mare specialistă în construcții, fiind însă foarte activă pe piața sistemelor de securitate, instalații electrice și protecție la incendiu. Activitatea este coordonată din sediul din Gheorgheni, sau punctele de lucru din București sau Brașov și se desfășoară pe întreg teritoriul României. Datorită rezultatelor obținute de companie, povestea fondatorului Mircea Gavrilă a fost prezentată în ediția din 2016 a catalogului „100 TINERI MANAGERI DE TOP DIN ROMÂNIAeditată de Business Magazin.

 

 

Categories: Local

About Author