O firmă din Timiș a depus singura ofertă pentru furnizarea de lapte UHT elevilor și preșcolarilor din Bistrița-Năsăud

O firmă din Timiș a depus singura ofertă pentru furnizarea de lapte UHT elevilor și preșcolarilor din Bistrița-Năsăud

Un singur producător de lactate a depus ofertă pentru furnizarea de lapte UHT pentru preșcolarii și elevii bistrițeni în următorii 3 ani și a câștigat un contract de 17,1 milioane lei. Interesant, compania respectivă vine din județul Timiș!


Firma SIMULTAN SRL, din Timiș, este cel mai mare producător de lactate cu capital românesc, locul 6 în topul național după cifra de afaceri din 2022 (440 mil. lei). Pe locul 8 la general, locul 2 la capital românesc, stă producătorul bistrițean CARMO-LACT MONOR, cu 209 mil. lei.

SIMULTAN va furniza copiilor din Bistrița-Năsăud peste 14,2 milioane de cutii cu lapte UHT, pentru anii școlari 2023-2024, 2024-2025 și 2025-2026. Laptele furnizat trebuie să îndeplinească câteva condiții: să fie fără adaos de lapte praf, să fie tratat termic, pasteurizat sau UHT, fără adaos de zahăr sau alți îndulcitori, fără adaos de cacao, fără adaos de grăsimi vegetale.

Bistrița-Năsăud are mai mulți producători de lactate importanți, care însă nu au fost interesați de licitația respectivă, deși ar fi primit puncte în plus pentru faptul că au fabricile în aceeași regiune de dezvoltare cu autoritatea contractantă.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*