O firmă din Vâlcea va livra 53 de super-laptopuri către Tribunalul Bistrița-Năsăud

O firmă din Vâlcea va livra 53 de super-laptopuri către Tribunalul Bistrița-Năsăud

După câteva licitații ratate, Tribunalul Bistrița-Năsăud și-a găsit furnizor pentru cele 53 de laptopuri menite a digitaliza instituția. Cu prețul maxim din caietul de sarcini, adică aproape 300.000 lei, firma Romflex Sistem din Vâlcea va livra laptopurile către Tribunal.

Instituția a lansat în vară o licitație pentru cumpărarea a 53 de laptopuri, cu specificații de top: minimum IntelCore i7 (sau echivalent), minimum procesor de 1.8GHZ, cu 4 nuclee, și minimum 16 GB capacitate de memorie.

Echipamentele, care vor contribui la procesul de digitalizare a instituției, vor fi folosite la instanțele Tribunalului, Judecătoriei Bistrița, Judecătoriei Năsăud și Judecătoriei Beclean. Resursele financiare alocate pentru această investiție sunt fondurile bugetare.

Un raport al Inspecției Judiciare din decembrie 2019 a scos în evidență faptul că aproape toate echipamentele IT de la Tribunalul Bistrița-Năsăud sunt uzate moral, făcând sistemul informatic extrem de vulnerabil.

„Aproape toate echipamentele IT de la Tribunalul Bistrița-Năsăud sunt uzate moral (nu mai fac față cerințelor aplicațiilor instalate, îngreunând, astfel munca utilizatorilor), iar o mare parte rulează versiuni ale sistemului de operare MS Windows ce nu mai au suport, fiind astfel extrem de vulnerabile”, a arătat Inspecția Judiciară.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*