O nouă reducere la DAN STEEL Beclean: prețul a picat la 27,4 mil. euro, cu 6,8 mil. euro sub evaluare

O nouă reducere la DAN STEEL Beclean: prețul a picat la 27,4 mil. euro, cu 6,8 mil. euro sub evaluare

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, deținută de omul de afaceri sătmărean Vasile Dan și copiii săi, este în continuare scoasă la vânzare, în procedură de faliment, dar acum cu un preț de pornire din nou redus, de această dată la 27,4 mil. euro (TVA inclusă), de la 30,8 mil. euro. Prețul inițial a fost de 34,2 mil. euro.

Odinioară cel mai mare angajator din Beclean, DAN STEEL a intrat în faliment cu datorii de circa 175 milioane lei. Principalii creditori ai fabricii sunt instituțiile statului, băncile Unicredit, OTP și Garanti și furnizori precum Tinmar Energy și ArcelorMittal.

Fabrica din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, are un teren de peste 40 de hectare, din care 4,5 hectare în extravilan, și construcții cu o suprafață totală utilă de 75.460 de metri pătrați. Vânzarea fabricii face parte din planul creditorilor de a valorifica activele societății intrate în faliment în martie 2022, după doi ani de insolvență.

Fabrica este organizată în spații de producție separate pentru trefilare, zincarea sârmelor, confecționarea cuielor, plastifierea panourilor de gard și a confecționării gabioanelor, precum și clădiri destinate depozitării produselor, activităților auxiliare și administrative.

În momentul declanșării falimentului, fabrica Dan Steel Group Beclean avea 254 de angajați. Vârful de activitate al fabricii a fost atins în anul 2011, când lucrau circa 680 de angajați.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*