O spălătorie auto va fi transformată în fabrică de bere artizanală

O spălătorie auto va fi transformată în fabrică de bere artizanală

Compania Victoria Brewery a obținut de la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud acordul pentru deschiderea unei fabrici artizanale de bere. Mai exact, fabrica va fi amenajată într-un spațiu aflat pe strada Calea Clujului numărul 2, unde a funcționat inițial o spălătorie auto. 

Schimbarea destinației parțiale din spălătorie auto prin montarea unei linii tehnologice de producere bere artizanală, fără modificări constructive ” este proiectul pentru care cei de la Victoria Brewery au primit acordul de mediu.

Fabrica va avea o suprafață de 150 mp și va avea spațiu de producție și depozitare, hol, vestial, grup sanitar și un birou. Pentru producerea berii artizanale în fabrică vor fi montate un echipament va avea capacitatea de producție de 500 l bere/șarjă (cantitatea de apă necesară pentru o șarjă este de aproximativ 1000 l, din care 500 l vor fi folosiți direct în producție și 500 l pentru igienizarea echipamentelor) și un echipament va avea capacitatea de producție de 200 l bere/șarjă, o moară electrică (pentru măcinarea malțului), o mașină de spălat și suflare manuală pentru sticle, o mașină manuală de spălat butoaie ( keguri), un generator electric de abur, un echipament pentru umplerea manuală a sticlelor, o mașină de capsare manuală pentru sticle. Pentru depozitarea berii se vor achiziționa 51 de butoaie de 20,5 litri.

Victoria Brewery a obținut în acest an și o finanțare de aproape 75.000 lei de la Guvern pentru devoltarea unei unități de producție de bere pe schemba Gber.

Bistrița a mai avut fabrică de bere însă aceasta a fost închisă cu  aproximativ 20 de ani în urmă. În vremea în care funcționa la capacitate maximă fabrica de bere din Bistrița scotea pe piață mai multe sortimente de bere: Bistrițeana, Cușma, Codrișor sau Falken.

Categories: Business in top

About Author