Olandezii de la NN și-au mărit deținerea în TeraPlast. A intrat și DEDEMAN cu 12,3 mil. lei, sau a fost un zvon?

Olandezii de la NN și-au mărit deținerea în TeraPlast. A intrat și DEDEMAN cu 12,3 mil. lei, sau a fost un zvon?

TeraPlast Bistriţa a anunţat miercuri la Bursă că grupul olandez de asigurări NN a depăşit pragul de 10% din capitalul social al companiei prin trei fonduri de pensii. Asta înseamnă că NN a fost cumpărătorul unei părți din acțiunile vândute alaltăieri de ungurii de la Marley Magyarorszag.

Fondul de Pensii Facultative NN Activ, administrat de către NN Asigurări de Viaţă, a ajuns la o deţinere de 0,23% din capitalul social, Fondul de Pensii Facultative NN Optim, administrat tot de NN Asigurări de Viaţă, a ajuns la o participaţie de 0,4%, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN, administrat de NN Pensii, are o deţinere de 10,99% din capitalul social.

Astfel, numărul total de acţiuni deţinute de aceste entităţi la 27 mai 2020 este de 155,6 milioane de acţiuni, ceea ce reprezintă 11,6% din TeraPlast Bistriţa.

Marţi, 27 mai, un pachet de 7,9% din TeraPlast Bistriţa a schimbat proprietarii într-o tranzacţie de 29,7 milioane de lei. Pachetul de 106 milioane de acţiuni a fost schimbat în 20 de tranzacţii la un preţ de 0,28 de lei pe acţiune, cu 9,09% mai mic faţă de cel din piaţă.

Anterior zilei de 27 mai, cele trei fonduri deţineau însumat 7% din capitalul social al TeraPlast Bistriţa, ceea ce înseamnă că NN a achiziţionat un pachet de 4,62% (17,3 mil. lei) din numărul de acţiuni al companiei chiar în şedinţa de marţi.

Este interesant de văzut cine a cumpărat restul de 3,28%, pentru suma de 12,3 mil lei. Ieri, ziarul Profit.ro dădea ca sigură intrarea fraților Pavăl, de la Dedeman, în acționariatul TeraPlast. Numele celor care au dețineri mai mici de 10% nu sunt făcute publice de BVB.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*