ITALTEXTIL Sărata ajunge la afaceri de 61,8 mil. euro din mătăsuri pentru Louis Vuitton și Hermes

ITALTEXTIL Sărata ajunge la afaceri de 61,8 mil. euro din mătăsuri pentru Louis Vuitton și Hermes

ITALTEXTIL Sărata, a treia cea mai mare companie din Bistrița-Năsăud după Leoni și Rombat, și-a crescut veniturile cu peste 7 milioane de euro în 2017, ajungând la 61,8 milioane euro. Firma produce materiale textile pentru branduri de lux precum Louis Vuitton, Hermes și Chanel.

Compania este deținută de Shanghai Silk Holdings (51%) din Hong Kong și de italienii de la Ongetta SRL (49%). Chinezii au înființat firma în 2010 și în același an au fost cooptați de Ongetta ca acționari majoritari la Italtextil Sărata. Dacă informațiile despre Shanghai Silk Holdings sunt foarte puține, Ongetta e un nume foarte cunoscut în Italia, dar și global în industria fashion. Compania italiană, fondată imediat după 1900, cu sediul central la Treviso, produce materiale textile, în special mătăsuri, pentru case de modă celebre precum Louis Vuitton, Hermes sau Chanel. Proprietarul ei este Andrea Ongetta, care a moștenit afacerea fondată de bunicul său. În vârstă de 62 de ani, Andrea Ongetta a fost implicat acum 2 ani într-un scandal în Treviso, după ce a mituit doi șefi din Finanțe cu câte un ceas în valoare de peste 5000 euro fiecare. “Cadourile” au fost date la un restaurant, la scurt timp după un control financiar la Ongetta SRL, operat de cei doi “finanțiști”. Momentul a fost filmat de investigatori și, ca urmare, Andrea Ongetta a fost arestat la domiciliu timp de câteva luni, relatau, la acea vreme, ziarele din Treviso. Până la urmă a fost eliberat, însă despre o sentință definitivă în acest caz nu s-a mai auzit nimic.

ITALTEXTIL Sărata e cea mai importantă unitate de producție a tandemului chinezo-italian, cu peste 530 de angajați și afaceri în creștere an de an. În 2017, compania și-a anunțat intenția de a cumpăra sau concesiona în jur de 60 000 de hectare de teren în China pentru o plantație de duzi pentru creșterea viermilor de mătase. Cererea privind oferta de cumpărare a fost înmânată de reprezentantul Italtextil Sărata ambasadorului Xu Feinhong la întâlnirea organizată vineri la Bistrița cu oamenii de afaceri locali, în cadrul scurtei vizite a oficialului chinez.

Categories: Business in top

About Author