Ordonanța de urgență privind majorarea alocațiilor, respinsă în Camera Deputaților

Ordonanța de urgență privind majorarea alocațiilor, respinsă în  Camera Deputaților

Comisia de Muncă a Camerei Deputaților a respins ordonanța de urgență privind majorarea alocațiilor pentru copii cu 20 %. Actul normativ a fost respins săptămâna trecută și de Senat.

Despre majorarea alocațiilor a vorbit încă de acum câteva săptămâni ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care sublinia că prima etapă de majorare va avea loc începând cu luna septembrie.

“În şedinţa de Guvern de astăzi, în primă lectură, am propus proiectul de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea articolului 3 din legea 61/1993 privind alocaţiile de stat pentru copii, prin această propunere Guvernul practic dublând alocaţiile după un calendar care are anumite etape. Prima mărire va fi în septembrie, aferentă lunii august. Practic, cei care vor urmări încasarea acestei alocaţii pentru luna august vor vedea în septembrie, după caz, dacă au optat pentru a le primi pe card, vor primi imediat după 8 septembrie, iar dacă le primesc în numerar după a doua jumătate a lunii, conform calendarului obişnuit al încasării alocaţiilor, urmând să găsească o creştere care atinge 185 de lei pentru copii între 2 şi 18 ani, respectiv 369 lei pentru copii între 0 şi 2 ani şi copii cu dizabilităţi între zero şi 18 ani”, explica la vremea respectivă ministrul Violeta Alexandru.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*