Pentru ce își va răscumpăra TeraPlast circa 5,5 mil. de acțiuni

Pentru ce își va răscumpăra TeraPlast circa 5,5 mil. de acțiuni

Acţionarii TeraPlast (TRP) au aprobat, în adunarea de ieri răscumpărarea a cel mult 5,5 mil. de acţiuni proprii, la un preţ minim cu cel din piaţă din momentul efectuării achiziţiei dar care nu poate depăşi 0,45 lei, se arată într-un raport al producătorului de materiale de construcţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile răscumpărate vor fi folosite în cadrul unui program de tip stock option plan, pentru implementarea unui sistem de remunerare a salariaţilor şi a membrilor conducerii societăţilor din Grup, care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a salariaţilor, se arată în raport.

Plata acţiunilor răscumpărate se va face din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii, înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale.

Acţiunile TeraPlast sunt printre puţinele de la Bursa de Valori Bucureşti care nu numai că au recuperat integral căderea din perioada februarie-martie (antrenată de valul de vânzări din burse dat de răspândirea pandemiei de Covid-19 pe întregul glob), dar se află cu mult deasupra maximelor din februarie.

Evoluţia a apărut în contextul unui cumul de factori, între care rezultatele financiare în creştere (atât cele pentru primul trimestru cât şi cele pentru jumătatea anului) şi anunţul privind încheierea unui acord cu irlandezii de la Kingspan Group pentru vânzarea diviziei Steel a Grupului.

La data de 18 august, Dorel Goia deţinea 46,83% din fabricantul de materiale de construcţii, în timp ce KJK Balkan Holding din Luxembourg avea 10,05% din TeraPlast, iar Fondul de Pensii Administrat Privat NN deţinea 10,99% din companie.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*