PHOENIX GAMES, mama Super Bingo Metropolis, trimisă în faliment după 7 ani de insolvență

PHOENIX GAMES, mama Super Bingo Metropolis, trimisă în faliment după 7 ani de insolvență

După 7 ani în insolvență, compania bistrițeană PHOENIX GAMES, prima organizatoare a jocului Super Bingo Metropolis de pe Antena 1, a fost trimisă de instanță în faliment. Decizia a fost luată de Tribunalul Bistrița-Năsăud la finalul lunii noiembrie.

În 2010, Phoenix Games avea venituri de aproape 120 mil. lei, cu 16,8 mil. lei profit net, din jocul de noroc televizat Super Bingo Metropolis. Doi ani mai târziu, compania se cerea în insolvență, cu aproape 7 mil. lei datorii către stat și multe alte milioane datorii către cca. 160 de alți creditori, persoane fizice și juridice. Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar nu a funcționat. În 2018, ANAF Bistrița cerea instanței să declanșeze procedura de faliment la Phoenix Games, însă judecătorii au fost clemenți în acel moment și au refuzat. Nu au făcut același lucru și recent, când însuși administratorul judiciar a propus falimentul. Creditorii trebuie să-și depună cererile pentru admitere a creanțelor până în 7 ianuarie 2020.

Phoenix Games a fost fondată în anul 2000 de antreprenorii Radu Chifa și Petru Rus, care mai au afaceri în industria hotelieră, în imobiliare și jocuri de noroc.

Categories: Business in top

About Author