PREBET Aiud, cu acționari din Bistrița și capitalizare de 100 mil. lei, anunţă înfiinţarea a trei noi companii

PREBET Aiud, cu acționari din Bistrița și capitalizare de 100 mil. lei, anunţă înfiinţarea a trei noi companii

PREBET Aiud (simbol bursier PREB), producător de prefabricate din beton armat şi precomprimat, controlat de un grup de oameni de afaceri din Bistrița, a anunțat că acționarii înființează trei noi societăţi – conform unui raport publicat la BVB. 

Una dintre companii, Prebet Aggregates SRL, va avea ca obiect principal de activitate extracţia pietrişului şi nisipului, cât şi extracţia argilei şi caolinului. Prin gestionarea acestei activităţi, noua firmă va asigura societăţii şi terţilor cantităţile necesare de materie primă utilizate în procesul de producţie a prefabricatelor din beton. În continuare, Prebet Energy SRL se va ocupa cu producţia de energie electrică, înfiinţarea societăţii păstrând traiectoria companiei-mamă de câştigare a independenţei energetice. Ultima societate, Prebet Logistics SRL, îşi va concentra activitatea asupra construcţiei de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale. Mai exact, scopul companiei va fi de sporire a spaţiilor de depozitare destinate atât creşterii capacităţii de producţie şi stocare a grupului, cât şi în vederea închirierii către terţi, în acest sens fiind asigurat un flux continuu de aprovizionare şi de producţie a produselor prefabricate contractate de compania-mamă cu terţii. 

„Prin înfiinţarea celor trei societăţi, Prebet Aiud doreşte coagularea unui grup de companii având ca priorităţi: optimizarea costurilor, independenţa energetică şi creşterea capacităţii de producţie”, se arată în raport.

Prebet a avut un profit de un milion de lei în T1/2023, după o pierdere netă de 9,1 milioane de lei în aceeaşi perioadă de anul trecut. Veniturile s-au majorat cu 15% la 11,3 milioane de lei. 

Societatea din judeţul Alba este deţinută în proporţie de 19,7% de Ges-Green Energy Specialists din Bistriţa-Năsăud. Din acţionariat mai fac parte Acord Construct Bistriţa Năsăud (13,1%), Anodin Assets Cluj-Napoca (11,8%) şi Ausel Imobiliare Cluj-Napoca (10,8%). 

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*