IPROEB și-a crescut cifra de afaceri cu 1 mil. euro în S1

IPROEB și-a crescut cifra de afaceri cu 1 mil. euro în S1

Iproeb este una dintre cele șapte firme din Bistrița-Năsăud listată la Bursa de Valori București. Conform raportului pe prima jumătate a acestui an, producătorul de cabluri electrice a înregistrat o ușoară scădere a profitului comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În ultimii ani, portofoliul firmei s-a îmbogățit cu produse ce înglobează tehnologii moderne sau cu materiale de ultimă generație, lucru care a ajutat la creșterea cifrei de afaceri, chiar dacă profitul este mai mic față de cum era în urmă cu 10-12 ani.

Din datele raportului de pe primele șase luni, Iproeb are o cifră  de afaceri de 52,7 mil lei, cu 4,7 mil.lei mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe plus este și la veniturile din exploatare care de la 52,3 cât erau în 2018 au crescut la 54,5 în prima jumătate a acestui an.

Profitul este însă ceva mai mic în primele șase luni din 2019 față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în prima jumătate din 2018 Iproeb raporta profit de 2,41 mil.lei, acum raportul prezentat arată un profit de 2,39 mil.lei.

Iproeb are speranțe mari pentru acest an și țintește spre o cirfă de afaceri cu 7% mai mare decât anul precedent. Conducerea companiei mizează pe faptul că a cucerit noi piețe de desfacere și că produsele făcute la Bistrița vor ajunge în țări precum Mexic, Tunisia, Ungaria, Moldova, Spania, Austris sau Serbia.

Categories: Business in top

About Author