Prebet Aiud, firmă controlată de investitori bistrițeni, semnează un contract de 67,2 mil. euro

Prebet Aiud, firmă controlată de investitori bistrițeni, semnează un contract de 67,2 mil. euro

După ce recent a semnat trei contracte cu o valoare de peste 10 milioane euro, PREBET, companie unde grupul de acționari din Bistrița din jurul Anodin Opportunity a ajuns la dețineri de 80%, a mai semnat o înțelegere pe 6 ani, cu o valoare de 67,12 mil. euro.

Prebet Aiud (PREB) a notificat investitorii de pe bursă că a semnat un contract cu o valoare de 333,99 milioane lei (67,12 milioane euro), inclusiv TVA. Prefabricatele din beton vor fi produse și livrate succesiv de companie, în baza unui calendar convenit între părți. Valabilitatea contractului este de 71 de luni.

Este o înțelegere care survine la scurt timp, după semnarea a altor 2 contracte cu o valoare agregată de 52,54 milioane lei (10,56 milioane euro).

 Veniturile totale din exploatare pe anul trecut ale PREBET s-au ridicat la 54,40 milioane lei, iar profitul net a fost de 6,38 milioane lei. La raportarea trimestrială recentă, firma a afișat pierdere.

PREBET este listată la cota pieței reglementate a BVB, unde a avut o evoluție explozivă în contextul acestor contracte. La ultimul preț de închidere, societatea controlată de un grup de acționari din Bistrița are o capitalizare bursieră de 246,72 milioane lei (49,58 milioane euro).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*