Prețul de strigare pentru fabrica DAN STEEL Beclean a luat-o pe topogan!

Prețul de strigare pentru fabrica DAN STEEL Beclean a luat-o pe topogan!

Fabrica de sârmă Dan Steel Beclean, deținută de omul de afaceri sătmărean Vasile Dan și copiii săi, este în continuare scoasă la vânzare, în procedură de faliment, dar prețul a coborât la 19,9 mil. euro, mult sub evaluarea inițială de 28,8 mil. euro.

La licitațiile anterioare ale CITR, unde nu au fost depuse oferte, prețul de strigare a fost de 25,9 mil. euro (în aprilie) și de 23,1 mil. euro (în iunie).

Fabrica din Beclean are un teren de peste 40 de hectare, din care 4,5 hectare în extravilan, și construcții cu o suprafață totală utilă de 75.460 de metri pătrați.

Proprietatea a fost scoasă inițial la un preț de 28,8 milioane euro, rezultat în urma evaluării, potrivit datelor CITR, care gestionează falimentul. Vânzarea fabricii face parte din planul creditorilor de a valorifica activele societății intrate în faliment în martie 2022, după doi ani de insolvență. Fabrica este organizată în spații de producție separate pentru trefilare, zincarea sârmelor, confecționarea cuielor, plastifierea panourilor de gard și a confecțoonarii gabioanelor, precum și clădiri destinate depozitării produselor, activităților auxiliare și administrative.

Compania a intrat în faliment cu datorii de circa 175 milioane lei, echivalentul a aproximativ 35 de milioane de euro. Principalii creditori ai fabricii sunt instituțiile statului, băncile Unicredit, OTP și Garanti și furnizori precum Tinmar Energy și ArcelorMittal.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*