Primăria Bistrița repară pârtia de schi cu un turnător din dosarul Elenei Udrea, omul ce i-a dus 600.000 euro în valiză

Primăria Bistrița repară pârtia de schi cu un turnător din dosarul Elenei Udrea, omul ce i-a dus 600.000 euro în valiză

Primăria Bistrița a atribuit, recent, lucrările de reparații la pârtia de Cocoș antreprenorului care a recunoscut că a dat 600.000 euro mită Elenei Udrea pentru a derula “mai ușor” investiția la domeniul schiabil Parâng. Același antreprenor, de altfel, care a construit atât de prost pârtia de lângă Bistrița, înainte de “explozia” din dosarul Gala Bute.

Potrivit www.licitatiapublica.ro, intervențiile de urgență la pârtia Cocoș, în urma alunecării de teren din acest an, evaluate la 1,48 milioane lei, fără TVA, vor fi realizate de firma KRANZ EUROCENTER, deținută de controversatul om de afaceri Corin Boian.

Cine este KRANZ EUROCENTER?

Compania argeșeană este cea care a construit pârtia din Wonderland și a fost liderul de asociere al firmelor care au câștigat contractul de dezvoltare a domeniului schiabil Parâng, în valoare de cca. 70 milioane euro, în vremea ministeriatului Elenei Udrea. Este deținută de omul de afaceri Corin Boian, cel care a recunoscut în fața DNA, în dosarul Gala Bute, că a dat 600.000 euro Elenei Udrea ca să poată derula contractul din Parâng. Declarația din dosar a lui Boian este halucinantă: ”La data convenită cu Adrian Gărdean, cred că în cursul lunii octombrie 2011, am venit la Bucureşti având asupra mea suma de 600.000 de euro. Banii erau în numerar, în bancnote mari, cred că numai de 500 de euro, pentru a ocupa un volum cât mai mic. M-am întâlnit cu Adrian Gărdean la biroul acestuia, de la Aviaţia Utilitară din Băneasa, iar în prezenţa mea acesta a pus în geantă 300.000 de euro. De aici, ne-am deplasat împreună, cu maşina mea, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în Piaţa Constituţiei, în apropiere de Palatul Parlamentului. Am ajuns aici în prima parte a zilei, dar nu pot preciza ora. Eu am aşteptat în maşină, iar Adrian Gărdean a intrat cu geanta cu bani în clădirea ministerului, din cât îmi amintesc prin intrarea din faţă, dinspre Piaţa Constituţiei. Adrian Gărdean s-a întors după cel mult o oră, fără geantă şi mi-a spus că a dat-o domnului Gheorghe Nastasia, aşa cum planificasem”.

Partenerul lui Boian, Adrian Gărdean, a făcut și el mărturisiri complete în fața DNA: „Boian Corin a venit la biroul meu din Băneasa, având cu el o geantă neagră de mână, cam de dimensiunea unei unităţi centrale de calculator în care avea o sumă de bani, spunându-mi că sunt 600.000 euro. În aceeaşi geantă am pus şi eu 300.000 euro. Din câte îmi amintesc, toţi banii pe care i-am pus eu erau în bancnote mari, de 500 de euro. De la biroul meu, am mers împreună cu Boian Corin, cu maşina acestuia, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din apropierea Casei Poporului”.

Elena Udrea este reținută de INTERPOL în Costa Rica, cu un mandat de 2 luni, în vreme ce unii dintre denunțătorii ei câștigă în continuare lucrări din bani publici.

 

Categories: Local

About Author