Drumul de la Matei la Strugureni, recepționat. O lucrare de 15 mil. lei, marca ÎNDEMÂNAREA

Drumul de la Matei la Strugureni, recepționat. O lucrare de 15 mil. lei, marca ÎNDEMÂNAREA

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a recepționat tronsonul DJ 172 E Strugureni – Matei, modernizat cu 14,8 mil. lei, bani veniți prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și de la bugetul județului. Lucrarea a fost efectuată de compania Îndemânarea Prodcom, deținută de familia Simionca.

”În această atmosferă de primăvară în luna decembrie suntem din nou la inaugurarea unui drum important pentru județul Bistrița-Năsăud. Sunt aproximativ 7,3 km din DJ 172E modernizați. Este o lucrare de foarte bună calitate, cu o legătură importantă care se va face pentru toată zona de câmpie, către Cluj și cealaltă zonă de pe Valea Meleșului, o legătură directă între comunele Chiochiș și Matei, mai exact din DJ 151 până la intersecția Beclean – Chiochiș în Strugureni”, a spus președintele CJ, Radu Moldovan. Acesta a apreciat că lucrările efectuate pe acest tronson sunt de foarte bună calitate și a făcut un apel locuitorilor din zonă să îngrijească drumul. Moldovan a făcut referire la cei care conduc utilaje agricole și care ies de pe câmp direct pe asfalt fără a curăța noroiul de pe roți. “Sperăm că Poliția Română va înțelege că trebuie să își intre în atribuțiuni”, a adăugat președintele CJ.

La recepție a fost prezent și fondatorul companiei Îndemânarea, Alexandru Simionca, alături de fiul și totodată partenerul său Darius, director executiv. “Mă bucur că astăzi ne aflăm în momentul finalizării acestui proiect care încheie un an de implicare atât din partea companiei noastre cât și din partea echipei de implementare a Consiliului Județean. Doresc să mulțumesc angajaților noștri, colegilor mei, care au dat dovadă de implicare și responsabilitate în acest proiect. Cu ajutorul lor am reușit să finalizăm un șantier care avea o perioadă de execuție de 24 de luni în doar 12 luni, pentru a diminua cât mai mult disconfortul creat cetățenilor din zonă în timpul execuției lucrărilor. Nu în ultimul rând doresc să mulțumesc domnului președinte Radu Moldovan și echipei Consiliului Județean pentru efortul de a aduce finanțări la aceste proiecte care, nouă companiilor, ne asigură existența iar comunităților un nivel mai ridicat de confort” a spus Darius Simionca. El a adăugat că lucrarea recepționată nu a avut o dificultate deosebită și că Îndemânarea are capacitatea de angaja și lucrări de complexitate și anvergură mare.

  • Lungimea tronsonului de drum modernizat: 7,235 km
  • Drumul are 2 benzi de circulație a câte 3 m fiecare
  • Lucrări de consolidare: fundație adâncită de parapet (lungime 430 m), ziduri de sprijin din beton (780 m).
  • Pentru siguranța traficului s-a montat un parapet metalic semigreu pe 912 m
  • Pentru preluarea apelor de suprafață s-au executat rigole carosabile (1.085 m), șanțuri din beton (6.337 m), canal din beton (300 m) și șant ranforsat (460 m).
  • Totodată, s-au executat 17 podețe transversale care să preia apa din șanturi, rigole și canale, plus 13 podețe la drumurile laterale.
  • Accesul la proprietăți este înlesnit prin execuția a 65 de podețe

Categories: Local

About Author