Primăria Bistrița vrea un împrumut de 20 mil. lei de la BCR

Primăria Bistrița vrea un împrumut de 20 mil. lei de la BCR

Totul depinde de votul consilierilor locali care vor decide în ședința de luni dacă împrumutul va fi sau nu accesat. Banii sunt necesari pentru asigurarea contribuției la proiectele finanțate prin fonduri europene. 

Inițial s-a discutat despre accesarea unui credit bancar de 49 mil. lei însă calculele aratăcă ar fi suficienți 20,3 mil. lei. Primăria Bistrița a primit și o ofertă pentru a face împrumutul, de la Banca Comercială Română.

“Se aprobă contractarea unei finanțări rambursabile interne prin credit bancar de tip linie de finanțare revolving, în sumă de maxim 20.320.825,85 lei, cu o maturitate de maxim 20 ani, din care 3 ani perioadă de grație, necesară finanțării obiectivelor de investiții din municipiul Bistrița prevăzute în anexa la prezenta hotărâre”, scrie în proiectul de hotărâre ce va fi supus la vot luni.

Primăria Bistrița trebuie să asigure contribuție pentru 24 de proiecte finanțate din fonduri structurale de la Uniunea Europeană În total, vorbim despre investiții în valoare de365 mil. lei și printre acestea putem aminti “Linia verde de transport publicutiliz\nd mijloace de transport cu motor electric” – 58,8 mil. lei, “Reconfigurarea axei de transport public pe straseul str. Gării – Bulevardul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” – 50, 4 mil. lei sau”Amenajare piste pentru bicicliști în municipiul Bistrița – etapa 1″ – 21 mil. lei.

Categories: Local

About Author