Primăria Petru Rareș pregătește documentația pentru modernizarea a încă 12 străzi

Primăria Petru Rareș pregătește documentația pentru modernizarea a încă 12 străzi

Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud a dat undă verde proiectului Primăriei Petru Rareș de a moderniza un număr de 12 străzi în localitățile Reteag și Bața. Avizul de mediu este necesar în etapa de documentații, înainte de lansarea licitației.

„APM anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare fără evaluarea impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Modernizare străzi în comuna Petru Rareș, județul Bistriţa-Năsăud Lot 3 localitatea Reteag: Drum acces IFET Tronson I, Drum acces IFET Tronson II, Drum după grădini la ferma zootehnică Reteag, Drum Valea Reteag la Cucu, Drum acces pe lângă Valea Reteag, Drum vicinal Lab-Vale (în spatele grădinilor), Drum acces pășune Cichiș, Uliță acces pășune Răzoare, Drum vicinal Lab-Hosube-Someș, localitatea Bața: Ulița spre pepinieră, Ulița spre Hemezeu, Drumul lui Gheza”, amplasate în localitățile Reteag și Bața, intravilan, comuna Petru Rareș, județul Bistrița-Năsăud, titular: Comuna Petru Rareș”. – se arată într-un comunicat al Agenției de mediu.

Vorbim acum de Lotul 3 de străzi care urmează a fi modernizate și care va primi finanțare prin AFIR (PNS DR28), proiectul a fost depus la Satu Mare și a trecut de prima evaluare. La Lotul 1 (cu finanțare din buget propriu) și Lotul 2 (finanțare prin Programul Anghel Saligny) lucrările sunt în curs de desfășurare. Licitațiile au fost câștigate de doi constructori serioși (CML.RO pentru Lotul 1) și (Miron Construct (pentru Lotul 2) și ne așteptăm din partea lor la lucrări de calitate foarte bună. Pe Lotul 1 – mai avansat – urmează a fi turnat asfaltul, iar pe Lotul 2 lucrările abia au început.” – a spus, pentru Bistrița Business, primarul Ionel Ropan.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*