Primii 10 cei mai mari angajatori străini din județ au aproape 8.000 de salariați

Primii 10 cei mai mari angajatori străini din județ au aproape 8.000 de salariați

În Bistrița-Năsăud există înregistrate 332 de firme cu capital străin. Majoritatea companiilor care vin din afara țării sunt din Germania, Italia, Franța sau Olanda. În total, angajatorii străini care și=-au deschis afaceri în Bistrița-Năsăud aveau raportat la finalul anului trecut 7.777 de angajați. 

De departe, cel mai mare angajator străin din județ este Leoni. Compania cu capital german ajunsă la Bistrița în anul 1999 avea raportat la final de 2018 un număr de 5.161 de angajați.

Rombat face parte din grupul olandez Metair și este al doilea cel mai mare angajator străin din Bistrița-Năsăud. Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanțe, anul trecut Rombat avea 727 de angajați.

Italtextil Sărata este o companie cu capital italian și este pe locul III în acest top cu 521 de angajați raportați la finalul anului trecut.

Tot cu capital italian este și firma E Cablaje care se situează pe poziția a IV a într-un top al angajatorilor străini din Bistrița-Năsăud. Afacerea investitorilor italieni produce cabluri pentru industria automotive, pentru industria utilajelor agricole și a celor destinate construcțiilor, pentru industria comunicațiilor și automatizărilor, iar la final de 2018 raporta 316 angajați.

La mijlocul clasamentului se află Stellwag Electroprod, compoanie a unui un investitor german venit în România în urmă cu 25 de ani pentru a deschide o afacere asociată industriei automotive. Stellwag are sediul în Năsăud și intră în topul celor mai mari angajatori străini cu 251 de angajați în 2018.

BCVO Logistic este o companie cu capital belgian. A ajuns în Bistrița în anul 2005 și este unul dintre cei mai mari transportatori din județ dacă ne luam după cifra de afaceri. BCVO avea la finalul anului trecut 250 de angajați, lucru care o situează pe locul VI în topul angajatorilor străini din județ.

Cea de-a treia companie cu capital italian care intră în acest top este Fileca Industry. Firma se ocupă cu producerea și exportul de fire pentru tricotat și pentru țesături. Businessul, înființat la Beclean în anul 2003, este un nume important la nivel global între furnizorii din industria fashion dar și intră în topul celor mai mari angajatori cu capital străin, având în 2018, conform datelor furnizate de Ministerul de Finanțe, 211 angajați.

Aguaviva este o firmă deschisă la Bistrița în anul 2011 și are în spate una dintre cele mai puternice companii de logistică din Spania. Anul trecut avea 120 de angajați în Bistrița-Năsăud.

Stewo Plastic face parte din concernul german STEWO, fondat în anii 1970 în regiunea nordică a zonei Bayern. În România, afacerea a venit în 2003, ca să profite de forța de muncă ieftină din regiune. Compania se află pe locul IX în top având anul trecut 113 angajați.

Pe poziția a X a se află Bodet & Horst Mattress Covers , o firmă cu capital german care are ca obiect de activitate fabricarea de articole confecționate din materiale textile. Anul trecut firma care are sediul în orașul Năsăud avea 107 angajați.

În total, primele 10 mari angajatori cu capital străin din Bistrița-Năsăud rulează afaceri de 2,48 mld.lei.

  1. Leoni (Germania) – 5.161
  2. Rombat (Olanda) – 727
  3. Italtextil Sărata (Italia) – 521
  4. E Cablaje (Italia) – 316 
  5. Stellwag Electroprod (Germania) – 251
  6. BCVO Logistic (Belgia) – 250 
  7. Fileca Industry (Italia) – 211
  8. Aguaviva (Spania) – 120 
  9. Stewo Plastic (Germania) – 113 
  10. Bodet & Horst Mattress Covers (Germania) – 107

 

Categories: Business in top

About Author