Producătorii de medicamente spun că nu există risc de scumpiri în România

Producătorii de medicamente spun că nu există risc de scumpiri în România

Reprezentanții Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România spun că în prezent nu există niciun risc ca medicamentele din România să se scumpească din cauza gripei cauzată de coronavirus. 

“Nu există goluri de aprovizionare pentru medicamentele fabricate în România. Reamintim că producătorii din țară pun în circulație circa 60% din cutiile de medicamente aflate în farmacii și spitale, astfel încât acționează cu responsabilitate pentru a asigura continuitatea tratamentelor populației”, directorul executiv al Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România, dr. Dragoș Damian.

Potrivit Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România fabricile din țară au reușit să se aprovizioneze rapid de la toți furnizorii cu stocuri suficiente de materie primă, care să acopere necesarul de medicamente până în iunie-august 2020.

“Așadar, absența unor medicamente din piață nu este datorată infecției cu coronavirus, ci altor probleme punctuale care existau și înainte de apariția acestei boli”, a mai adăugat dr. Dragoș Damian.

Categories: National

About Author