Protest HORECA: angajații închid barurile și terasele și ies în stradă

Protest HORECA: angajații închid barurile și terasele și ies în stradă

HORECA anunță un șir lung de proteste ca urmare a restricțiilor impuse de Guvern pentru toți cei care au afaceri sau lucrează în acest segment. Primul protest va avea loc miercuri, între orele 17.00 – 18.00, când barurile și terasele vor fi închise, iar angajații vor ieși în fața localurilor în semn de nemulțumire față de Guvern.

Reprezentanții HORECA susțin că România este singura țară europeană unde în prezent sunt interioarele restaurantelor sunt închise. Mulți patroni de baruri și restaurante se tem că odată ce va veni toamna și temperaturile vor scădea vor fi nevoiți să pună lacă pe afaceri și să își dea angajații afară.

“Interioarele restaurantelor sunt închise, lucru unic în toată Europa. Nu vreau să intrăm în dezbateri epidemiologice, dar atâta timp cât precedentul european spune că interioarele restaurantelor pot fi ținute deschise fără să crească numărul de infectări, nu vedem de ce la noi nu e posibil. Cel mai important pentru noi este negocierea contractelor pentru chirii, cu furnizorii și cu angajații. Când vine frigul, presupunând că se mențin închise interioarele restaurantelor, noi trebuie să renegociem sau să închidem contractele de închiriere, în funcție de ce va decide Guvernul, dar acum nu e nimic previzibil. Dacă oamenii nu mai pot sta la terase când va fi frig și nici interioarele nu le ținem deschise, noi nu mai plătim chiriile, pentru că nici nu avem din ce bani și o facem și degeaba. Avem servicii de muzică, de calculatoare, importăm băuturi, ingrediente, deci nu știm ce și cum să negociem, pentru că nu avem din partea Guvernului nicio predictibilitate. Angajații ne întreabă <> Ce pot să le spun angajaților?”, a explicat Daniel Mischie, președintele Asociației Barurilor și Restaurantelor.

În urmă cu o săptămână, reprezentanții HORECA au transmis Guvernului Orban o scrisoare prin care își exprimau nemulțumirile și îngrijorarea, susținând totodată că sunt tratați incorect în comparație cu alte industrii.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*