TeraPlast răscumpără de pe bursă 2,76 mil. acțiuni pentru a le împărți gratuit angajaților

TeraPlast răscumpără de pe bursă 2,76 mil. acțiuni pentru a le împărți gratuit angajaților

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa a anunţat joi că administratorii societăţii au decis să desemneze BRK Financial Group, singurul broker de acţiuni listat la BVB, să intermedieze răscumpărarea unui număr maxim de 2,76 de milioane de acţiuni în limita unui buget maxim de 2,76 de milioane de lei.

Consiliul de Administraţie al TeraPlast a aprobat demararea procesului de răscumpărare în data de 12 februarie 2024. Preţul minim de răscumpărare va fi egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi de 1 leu pe actiune. Acţiunile răscumpărate vor fi oferite angajaţilor, membrilor conducerii societăţilor din grup, administratorilor şi directorilor executivi cu titlu gratuit în cadrul unui program stock option plan.

„Plata acţiunilor răscumpărate se face din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii, înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale, conform prevederilor art. 103 ind.1 din Legea nr. 31/1990, actualizată”, notează TeraPlast.

Compania are o capitalizare de 1,3 mld. lei şi este controlată în proporţie de 46,8% de Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN are o deţinere de 12% din capitalul social. Acţiunile TRP înregistrează un avans de 17,9% de la începutul acestui an.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*