Proiectul Riviera Rezidence, cu 340 de apartamente pe locul fostului RAR, revine pe tapet

Proiectul Riviera Rezidence, cu 340 de apartamente pe locul fostului RAR, revine pe tapet

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare gândite pentru Bistrița, Riviera Rezidence, cu 340 de apartamente și spații comerciale, revine pe tapet, inițiatorii lui fiind aproape de finalizarea documentației și de identificarea unui constructor-partener.

La Agenția pentru Protecția Mediului a fost depusă recent o cerere pentru obținerea acordului de mediu.

Ansamblul va fi ridicat pe strada Libertății 47-49, în locul fostului RAR, iar compania care propune proiectul este controlată de Ionela Rus (Metropolis). Investiția estimată de proiectanți va fi de cca. 36,8 milioane lei, dar având în vedere galopul prețurilor la materialele de construcții în ultimele luni, cifra finală ar putea fi mult mai ridicată.

Proiectul prevede demolarea a 11 imobile vechi aflate pe teren și construirea a 5 blocuri cu regim de înălțime D+P+6E+ER, conform PUZ aprobat în 2018. La parterul unora dintre aceste blocuri, vor fi amenajate spații comerciale. În final, vor rezulta cca. 340 de apartamente și cca. 1050 mp de spații comerciale. Inițiatorii mai propun un număr de 358 parcări, din care 185 la sol, iar 173 în demisol. Vor fi amenajate și multe spații verzi (cca. 30% din suprafața terenului) și locuri de joacă pentru copii.

Surse din piața imobiliară spun că Ionela Rus a purtat în ultimii doi ani negocieri cu mai mulți dezvoltatori imobiliari/constructori, care să preia proiectul și să-l implementeze. În acest moment, discuțiile se poartă cu antreprenori locali, care s-ar încumeta la un asemenea proiect.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*