Proprietarul TERAPLAST și HERMES, Dorel Goia, a fost uns cetățean de onoare al județului

Proprietarul TERAPLAST și HERMES, Dorel Goia, a fost uns cetățean de onoare al județului

 Acționarul principal de la TERAPLAST, clujeanul Dorel Goia, a primit azi titlul de cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud. Distincția i-a fost acordată la inițiativa șefului Consiliului Județean, Radu Moldovan, pentru merite deosebite în promovarea și dezvoltarea economică și socială a județului.

Trei recomandări pentru Dorel Goia au însoțit proiectul de hotărâre: cea a președintelui Camerei de Comerț locale, Vasile Bar, cea a directorului Hermes SA, Vasile Buliga (cel care se gestionează proprietățile imobiliare ale lui Goia în județ) și cea a directorului general al Teraplast SA, Mirela Pop.

„Domnul Dorel Goia prin activitatea sa a avut o contribuție importantă la dezvoltarea economică a județului. Primele investiții în județul Bistrița-Năsăud datează din 2001, când a achiziționat Hermes SA. Prin achiziționarea unor pachete semnificative de acțiuni la Teraplast SA și Rombat SA devine acționar la două dintre cele mai importante societăți comerciale din județ și implicit la societățile Terasteel SA Bistrița, Teraglass SA Bistrița, Politub SA Bistrița și Depaco Băicoi. De asemenea una, din marile realizări este extinderea investițională a societății Teraplast SA în Serbia și înființarea în anul 2017 a Terasteel Serbia, prima fabrică din străinătate inaugurată după anul 1990 și aflată integral în proprietatea unei societăți românești. (…) Luând în considerare faptul că domnul Dorel Goia este unul din cei mai importanți investitori din Transilvania, cu investiții în mai multe județe: Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu-Mare și nu în ultimul rând județul Bistrița-Năsăud, contribuind la promovarea și dezvoltarea economică și socială a județului Bistrița-Năsăud, considerăm că deține calități și merite care îl recomandă pentru acest titlu” motivează Radu Moldovan în expunerea de motive. Menționăm că șeful Consiliului Județean a fost prezent reent în Serbia, la inaugurarea fabricii pe care grupul Teraplast a deschis-o acolo, și încă de atunci s-a declarat impresionat de importanța investiției și de meritele oamenilor din spatele Teraplast.

 

Categories: Business in top

About Author