RAAL Bistrița anunță concedieri dacă statul nu menține șomajul tehnic

RAAL Bistrița anunță concedieri dacă statul nu menține șomajul tehnic

Directorul tehnic al RAAL, Mircea David, susține că ar fi utilă păstrarea reglementărilor legate de șomajul tehnic pentru încă 3 luni, măcar, pentru că altfel compania sa va fi nevoită să facă disponibilizări.

“Ar fi utilă păstrarea reglementarilor legate de șomajul tehnic pentru încă 3 luni. În caz contrar, până la revenirea comenzilor la nivelul anterior crizei sanitare, firma RAAL SA va fi nevoită să concedieze o parte din personal. Firmele mari și foarte mari nu beneficiază de subvenții pentru dotări, ci doar pentru angajarea de salariați noi, ceea ce nu contribuie la creșterea competitivității acestora”, a declarat Mircea David în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Prefectura Bistrița și la care au participat mai mulți manageri ai unor mari companii bistrițene.

Desprinsă în 1991 din brațele marelui IUT, RAAL Bistrița a devenit unul dintre marii producători europeni de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură, cu filiale în Italia, Olanda, Germania și SUA.

Potrivit ultimelor informații publicate de Ministerul de Finanțe, în 2019 compania RAAL avea 2.428 angajați, rula o cifră de afaceri de 329 mil. lei și obținea profit de 4.8 mil. lei.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*