RAAL Bistrița primește garanția Eximbank pentru un credit de 3,5 mil. euro dat de BT

RAAL Bistrița primește garanția Eximbank pentru un credit de 3,5 mil. euro dat de BT

Un document al EXIMBANK arată că banca a emis recent o garanție în numele și în contul statului român în valoare de 3,1 milioane de euro, pentru RAAL Bistrița, în cadrul programului guvernamental de susținere a companiilor mari. Garanția acoperă 88,8% dintr-un credit acordat companiei de Banca Transilvania.

Finanțarea în valoare de 3,5 milioane de euro va permite producătorului de sisteme de răcire pentru industria agricolă, auto și construcții să depășească contextul dificil creat de pandemie și îi va asigura necesarul de lichiditate pentru desfășurarea activității.

RAAL produce pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru cons­trucții, industria minieră, vehicu­lelor comerciale și auto, majoritatea clienților provenind din Uniunea Europeană.

După un început de 2020 bun, RAAL s-a confruntat cu scăderea vânzărilor pe fondul întreruperilor de activitate din mai multe sectoare de activitate din cauza pandemiei, dar a reușit să depășească acest moment păstrând toți cei peste 2.400 de angajați. Din trimestrul IV, vânzările au revenit la un nivel comparabil cu cel dinaintea crizei, iar compania se pregătește să își reia anul acesta planurile de dezvoltare.” – spune reprezentanții EXIMBANK.

Despre RAAL Bistrita

RAAL este producător de sisteme de răcire și schimbatoare de căldură din aliaje de aluminiu și oțel inoxidabil, în construcție brazată: radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer, răcitoare de combustibil, condensatoare, destinate aplicațiilor în agricultură, construcții, industrie și auto. RAAL exportă 99% din tot ceea ce produce, printre clienții săi numărându-se companii precum John Deere, Class, AGCO, Friulair, BRP Rotax, JCB, Ingersoll Rand, Linde, Parker, Mikropor, Van Hool, Voith, ABB, Tobrocco, Himoinsa, Manitou, Novetec, Carrier, Liebherr, Kaiser, Continental, Samsung, BMW etc. Compania a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de peste 77 de milioane de euro.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*