LEONI anunță testare în masă după ce patru angajați au fost depistați cu coronavirus

LEONI anunță testare în masă după ce patru angajați au fost depistați cu coronavirus

Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud va începe în curând, pe cheltuială proprie, testarea angajaților, pentru depistarea infecției cu coronavirus. Decizia a fost luată după ce patru angajați au fost internați în spital cu diagnostiv pozitiv de COVID-19, iar un al cincilea se află în izolare după ce a luat contact direct cu ei.

Despre testarea în masă a angajaților de la Leoni a vorbit aseară, într-o emisiune televizată, chiar prefectul Stelian Dolha. Acesta a anunțat că a discutat cu conducerea companiei Leoni dar și cu managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany pentru a putea fi începută testarea cât mai rapid.

“Compania Leoni este interesată să facă o testare a angajaților pe cheltuiala proprie din câte am înțeles, dar fiindcă a făcut foarte multe donații către Spitalul Județean, am avut o discuție cu domnul director Lazany, am făcut și o adresă către Ministerul Sănătății, și vom face și un discount, încă nu știm cât de mare va fi. Suntem în analiză. Adică o să fie o testare colectivă, vor intra foarte mulți oameni. Vorbim de sute de testări contra cost. Repet: ținând cont de donațiile pe care Leoni le-a făcut către Spitalul Județean de Urgență cred că este oarecum firesc să ne comportăm la fel, să fim fair-play față de ei. Când spun noi mă refer la autorități publice și instrumentele pe care azi le avem la îndemână”, a explicat prefectul Stelian Dolha.

Compania Leoni are peste 5.500 de angajați și a întreprins deja o serie de măsuri stricte de protecție. Mască și mănuși, dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanței sunt o parte dintre măsurile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*