RAAL lichidează RAAL Natur, firma de fructe și legume înființată de Petre Roman în 1991

RAAL lichidează RAAL Natur, firma de fructe și legume înființată de Petre Roman în 1991

Compania RAAL Bistrița a decis recent dizolvarea și lichidarea societății RAAL NATUR, unde era asociat unic, și a preluat toate activele acesteia de pe strada Libertății.

Firma, cu denumirea inițială Răcoritoare și Conserve SA Bistrița, a fost înființată de stat, prin HG 4617 din ianuarie 1991, prin semnătura premierului de atunci, Petre Roman. Acesta a înființat, în toată țara, 92 de firme similare prin preluarea patrimoniului şi activităţii întreprinderilor comuniste pentru legume şi fructe şi a Centralei pentru legume şi fructe. Scopul acestor noi entități era producerea, contractarea, preluarea, prelucrarea, valorificarea legumelor şi fructelor la intern şi export.

În anii care au urmat, compania bistrițeană a intrat în patrimoniul RAAL, a fost transformată în SRL și rebotezată RAAL Natur.

Prin 2012, acționarii RAAL încă mai credeau în afacerea RAAL Natur și au realizat o serie de investiții pentru a transforma firma într-o fabrică de înghețată și sucuri. Chiar au înregistrat la OSIM marca Bonissimo, sub care urma să fie comercializate produsele. În 2013, RAAL Natur producea și vindea gheață, avea un rulaj de 2,1 mil. lei și 30 de angajați. Cinci ani mai târziu, afacerea eșua, înregistrând pierderi și zero angajați.

În martie, conducerea RAAL a decis să dizolve și să lichideze RAAL Natur, preluând toate activele acesteia.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*