Realist, doar 1/3 din IMM-uri pot beneficia de împrumuturi bancare

Realist, doar 1/3 din IMM-uri pot beneficia de împrumuturi bancare

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că programul IMM Invest suficient pentru 40.000 de IMM-uri, deși în România bancabile sunt în jur de 15.000 de companii.

Plafonul pe care l-am ales, de 15 miliarde de lei, este un plafon care acoperă un minim de 40.000 de firme, de IMM-uri, care ar avea un număr de angajați, estimăm noi, în jur de 600.000. Dar vă dau și reversul informației. În România, astăzi, sunt cam 15.000 de IMM-uri care sunt bancabile. Deci, aici este problema. Am făcut un plafon mult mai mare decât ceea ce ar putea astăzi companiile să ia imprumuturi. E adevarat ca noi venim cu aceasta garantie de 90% a imprumutului, dar, totusi, de la 15.000 la 40.000 este un loc foarte mare pentru IMM-uri si multe dintre acestea nu sunt bancabile. Vor deveni bancabile pentru ca le ajuta acest program IMM Invest, altfel nu ar putea niciodata sa ia imprumuturi, dar am creat un plafon foarte diferit. Aceasta diferenta este foarte mare, incat sa ii faca pe oameni sa fie confortabili ca nu se va epuiza acest plafon peste noapte”, anunță ministrul de Finanțe.

Platforma IMM Invest a fost lansată în 17 aprilie însă după 30 de minute s-a blocat din cauza numărului mare de solicitări, 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni. Platforma nu este funcțională nici după șapte zile de la lansare.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*