Când va fi virat stimulentul de risc pentru personalul medical din linia întâi

Când va fi virat stimulentul de risc pentru personalul medical din linia întâi

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat că banii pentru personalul medical din linia întâi care luptă cu cOVID-19 vor fi virați în două tranșe, în lunile mai și iunie.

În jur de 75.000 de cadre medicale urmează să beneficieze de acest stimulent financiar, iar în total bugetul cheltuit a fost estimat la 120 mil. euro.

Stimulentul nu este în funcţie de veniturile personalului medical, pentru că există un singur risc la care se expune tot personalul medical implicat în tratarea bolnavilor, de aceea l-am stabilit în sumă fixă, el fiind acordat în două tranşe, în lunile mai şi iunie, pentru drepturile salariale aferente lunilor aprilie şi mai, cu o lună decalaj. Sunt 75.000 de cadre medicale pe care le-am luat în calcul, le-am estimat să beneficieze de acest stimulent medical şi cred că este o recompensă pe care şi alte state membre au acordat-o tuturor celor implicaţi în această perioadă în tratarea pacienţilor bolnavi cu Covid-19″, a declarat Marcel Boloș.

Fiecare cadru medical care a lucrat în perioada stării de urgență cu pacienți depistați pozitiv cu coronavirus va primi un stimulent de 2.500 lei brut care se impozitează doar cu impozitul pe venit, deci rămâne în mână personalului medical 2.250 de lei.  

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*