Restaurantul din Cluj al unor antreprenori bistrițeni, nominalizat în prestigiosul ghid Gault&Millau

Restaurantul din Cluj al unor antreprenori bistrițeni, nominalizat în prestigiosul ghid Gault&Millau

Restaurantul clujean 25th Downtown Flavours, aparținând familiei Grindean din Bistrița (proprietarii OZANA), a fost inclus în ediția 2019 a Ghidului Gault&Millau România, care desemnează cele mai bune localuri din țară.

Gala de lansare a prestigiosului ghidului Gault&Millau a avut loc în 24 iunie la București. Analiza specialiștilor în gastronomie include cca 200 de restaurante din România, din care 22 sunt din Cluj-Napoca. Localul bistrițenilor se situează în topul celor alese din Cluj-Napoca.

„25th Downtown reflectă intenția de a combina eleganța clasică și modernul în primul rând prin design – gresie geometrică, pereți îmbrăcați în lemn, accente de culori tari -, precum și prin meniu – adus la masă pe o tabletă. Foie grasu-ul e însoțit de un jeleu de zmeură, dulceață de ceapă și pain d’epices. Cotletele de miel sunt specialitatea casei, în crustă crocantă cu ierburi și servite cu piure de mazăre și sos demi-glace – totul bine armonizat. La fel de satisfăcător e și mousse-ul de fructul pasiunii, cu o glazură crocantă de ciocolată cu alune și un sos acrișor de zmeură – un desert care se topește realmente în gură. Și lista de vinuri e bine gândită, cu etichete din varii regiuni ale țării și ale lumii.scrie Ghidul Gault&Millau despre restaurantul antreprenorilor bistrițeni.

Localul este situat în centrul orașului, în Piața Unirii nr. 4-5, iar managerul acestuia este Larisa Grindean.

Oriunde este prezent în lume, Gault&Millau face recomandări experte și promovează tot ce este relevant pe plan local. Astfel, pe lângă ghidul gastronomic care apare în fiecare țară din rețea, mai există un ghid de vinuri, cu o tradiție de peste 20 de ani în Germania și Austria, un ghid de șampanie în Franța, ghiduri dedicate berii sau ciocolatei. În noiembrie 2018, a fost lansat Ghidul Gault&Millau pentru vinurile românești, unde au fost incluse 152 de vinuri, de la 63 de crame locale.

Categories: Business in top

About Author