Șeful mare de la LEONI AG a demisionat fără explicații

Șeful mare de la LEONI AG a demisionat fără explicații

Directorul general al grupului LEONI AG, Dieter Belle (61 ani), a decis să demisioneze, fără să ofere explicații, plecarea sa din conducerea companiei urmând să aibă loc la 31 ianuarie 2018.

Demisia lui Belle are loc, ciudat, în anul revenirii financiare a grupului german, la scurt timp după ce au fost anunțate rezultatele pozitive din semestrul I. Leoni a comunicat că va numi în curând un succesor. Dieter Belle a fost numit director financiar (CFO) al Leoni AG în anul 2000 și ulterior a condus majoritatea departamentelor corporate ale grupului. Din mai 2015 a fost președinte și CEO al Leoni, dar până în octombrie 2016 a continuat să fie și CFO. Venitul său anual depășea 1,5 milioane de euro, potrivit Reuters.com. Belle are o diplomă în Administrarea Afacerilor.

În primul semestru din 2017, Leoni AG a înregistrat o creștere de 9% a afacerilor, comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut. Profitul net la jumătate de an a explodat și el, ajungând la 92,2 milioane euro. Cifra de afaceri estimată pentru 2017 este de 4,6 miliarde euro. În cârca lui Belle rămâne însă și rușinea de anul trecut, când din conturile Leoni Bistrița a fost sustrasă fraudulos suma de 40 milioane euro, grupul rămânând cu un profit net de numai 10 milioane euro la final de 2016. O norocoasă poliță de asigurare de fidelitate a făcut ca Leoni AG să recupereze în acest an 5 milioane euro din acea pierdere masivă. Analiștii internaționali spun că episodul fraudei de la Bistrița e cea mai rușinoasă pată în istoria de 100 de ani a grupului.

Aproximativ 20% din numărul de angajați ai Leoni AG lucrează în cele trei fabrici din România, restul în unități de producție din alte 30 de țări.

Categories: Business in top

About Author