Revine în forță pasajul subteran Gării-Tărpiului. Primăria a ajuns cu documentația la Mediu

Revine în forță pasajul subteran Gării-Tărpiului. Primăria a ajuns cu documentația la Mediu

Primăria Bistrița a depus zilele trecute la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud documentațiile necesare pentru a avansa cu proiectul gândit să fluidizeze traficul în zona Gării – Tărpiului.

“Traficul intens și aglomerarea din ce în ce mai accentuate din zona autogării au determinat necesitatea găsirii de soluții pentru a asigura continuitatea circulației auto pe axa nord vest – sud est” – explică reprezentanții Primăriei Bistrița.

“Din punct de vedere al dezvoltării municipiului Bistrița, este necesară găsirea unor soluții pentru decongestionarea traficului de pe strada Gării, având efecte semnificative pentru reducerea timpului de deplasare a locuitorilor, a cheltuielilor cu consumul de combustibil și mai ales va fi redus timpul de intervenție a pompierilor, salvării etc.” – mai arată Primăria.

Documentul integral îl puteți lectura AICI.

Guvernul a alocat, în septembrie 2022, prin programul Anghel Saligny, suma de 41 milioane lei pentru această investiție. Pentru diferență, Primăria urmează să găsească surse de finanțare. La începutul anului în curs, primarul Ioan Turc spunea că o estimare corectă a costurilor se va face abia după finalizarea Studiului de Fezabilitate. Potrivit informațiilor primite de la Primărie, Studiul de Fezabilitate încă nu este gata.

Categories: Bursa, Local, Uncategorized

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*