Rezultate record în 2022 pentru TRANSILVANIA BROKER

Rezultate record în 2022 pentru TRANSILVANIA BROKER

TRANSILVANIA BROKER, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, cu peste 1 milion de clienți, și-a anunțat, marți, rezultatele financiare preliminare pentru 2022 și cifrele aduc foarte multă încredere investitorilor și clienților companiei bistrițene: +31,3% la cifra de afaceri netă și +68% la profitul net.

În 2022, cifra de afaceri netă s-a apropiat de 129,9 mil. lei, în timp ce rezultatul net pozitiv a ajuns la 11,6 mil. lei. Ratele de creștere înregistrate au fost la niveluri record, alimentate atât de evoluția conjuncturală de pe piața distribuției în asigurări, cât și de eforturile investiționale orientate de către managementul Companiei spre digitalizarea serviciilor, a proceselor interne și promovarea în mediul online.

În ultimul trimestru al anului 2022, la împlinirea a 5 ani de la admiterea la tranzacționare pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București sub simbolul de tranzacționare TBK, în ciuda evoluției general negative sau incerte a cotațiilor pe piața românească de capital în contextul evoluțiilor economice și geopolitice globale, acțiunea TBK marca un nivel de 2,5 ori valoarea sa de la listare. Capitalizarea companiei atingea 94,75 mil. lei la 2 noiembrie 2022, față de 36,5 mil lei la 2 noiembrie 2017. Investitorii pe termen lung, care au achiziționat acțiuni la listare și au rămas alături de Transilvania Broker, au obținut, în cei cinci ani, un randament de aproape 230% , de peste două ori mai mare decât randamentul calculat pentru BET-TR în aceeași perioadă.

Pentru anul 2023, Transilvania Broker va continua proiectele de digitalizare a vânzărilor și de promovare a produselor sale în mediul online. Dezvoltarea platformei de emitere polițe on-line va continua, astfel încât, până la finalul anului curent, să integreze, pe deplin funcțional, o nouă clasă de asigurare (asigurarea pentru locuințe), alături de servicii conexe asigurărilor (asistență rutieră și asistență tehnică la domiciliu).

Pentru mai multe detalii, avem atașat raportul complet pentru 2022, înaintat către Bursa de Valori București: https://bvb.ro/infocont/infocont23/TBK_20230221155323_TBK-Rezultate-preliminare-2022.pdf

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*