Exclusiv: Prețul de strigare pentru COROANA de AUR a fost stabilit! Cine aduce banii în 12 iulie?

Exclusiv: Prețul de strigare pentru COROANA de AUR a fost stabilit! Cine aduce banii în 12 iulie?

Lichidatorii de la CITR au stabilit prețul de pornire pentru Hotelul Coroana de Aur din Bistrița la 5,52 milioane euro. Licitația pentru vânzare va avea online, în data de 12 iulie a.c., la ora 11, și în caz de eșec va fi reluată în 19, apoi în 26 iulie, la aceeași oră.

Ofertanții vor depune înainte o garanție de participare de 10% din prețul de pornire, adică 552.000 euro. Caietul de sarcini poate fi achiziţionat de la lichidatorul judiciar, iar documentaţia de înscriere la licitaţie poate fi depusă în orice zi a săptămânii (24/7), cu cel puțin 24 de ore înainte de ora ținerii licitației. Achizitionarea Caietului de sarcini este obligatorie pentru participarea la licitație.

Ultimul preț pe care l-a cerut familia Moldovan pentru Coroana de Aur, înainte de intrarea în insolvență a grupului ei de firme, a fost de 6,8 mil. euro.

Grupul de firme Combis – Agro Invest – Hotel Coroana de Aur și-a cerut intrarea în insolvență la finalul anului 2019, având datorii de zeci de milioane lei, către cca. 60 de creditori. După 3 ani de încercări cu planuri de reorganizare, în decembrie 2022, Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis intrarea grupului în procedură de faliment și a desemnat ca lichidator pe CITR.

Hotelul Coroana de Aur, poziționat în centrul Bistriței, are 98 de camere (67 la 4 stele, 31 la 3 stele),restaurant și alte încăperi necesare funcționării. Terenul aferent proprietății este are o suprafață de 2958 mp.

Surse din piața imobiliară locală susțin că există investitori interesați de hotel, însă ofertele lor nu vor depăși 3-4 mil. euro. Aceleași surse spun că familia Moldovan va încerca ea însăși să răscumpere hotelul.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*