România, prima țară în care Orange lansează servicii 5G! În ce orașe funcționează

România, prima țară în care Orange lansează servicii 5G! În ce orașe funcționează

Directorul general adjunct al Orange, Ramon Fernandez, a anunțat într-o conferință de presă că România este prima țară în care grupul francez a lansat servicii de comunicații 5G. Deocamdată, acest serviciu va fi disponibil în București, Cluj și Iași. 

Liderul local al pieței de servicii de telefonie mobilă a anunțat de asemenea că noile servicii de telecomunicații din generația a cincea vor fi disponobile doar pe terminale Samsung.

“Asistăm la o premieră în cadrul grupului Orange. Subsidiara din România este prima din grup care lansează servicii de comunicații 5G, care vor fi disponibile pe terminale Samsung, în urma parteneriatului exclusiv încheiat cu compania sud-coreeană”, explică Ramon Fernandez, directorul general adjunct al grupului francez Orange.

Odată cu lansarea noului serviciu,  Orange devine al treilea jucător care oferă servicii 5G pe piaţa locală, după Vodafone şi RCS&RDS / Digi care au făcut deja acest pas.

Orange are în România peste 10 mil. de clienți și este cel mai mare jucător de profil de pe piața românească, cu o cifră de afaceri ce trece de 5,7 mld.lei și profit de aproape 200 mil.lei.

Categories: National

About Author