ROMBAT crește salariile, depășind cu cca. 40% salariul mediu brut pe județ

ROMBAT crește salariile, depășind cu cca. 40% salariul mediu brut pe județ

ROMBAT crește și în acest an salariile muncitorilor (cu 6%), și ale personalului TESA (cu 7%), dovedind încă o dată că este unul dintre cei mai buni angajatori din județ.

Compania Rombat a reușit în 2018 să depășească cu 5,2% salariul mediu brut la nivel național, care a fost de 4.488 lei. Adică, fără a lua în calcul și salariile persoanelor din conducerea executivă a companiei, Rombat a reușit să ofere un salariu mediu brut de 4.722 lei. Dacă facem o comparație și cu salariul mediu brut pe județ, care a fost de 3.472 lei, rezultă că Rombat a plătit cu 36% mai mult decât atât.

Începând cu luna martie 2019, la Rombat salariul de încadrare cel mai mic este de 2.895 lei, la care se adaugă bonusuri lunare și anuale. Pentru anul 2019, managerii companiei estimează ca salariul mediu brut sa depășească 5.000 lei.

Renegocierea contractului colectiv de muncă între conducere și Sindicatul Liber Rombat a avut loc în luna martie 2019. Beneficiile care se adaugă veniturilor salariale sunt asigurare privată de sănătate, zile de concediu (minim de 22 zile anual, cu creștere progresivă, funcție de vechime), primă de vacanță, bonusuri cu diverse ocazii (Paște, Crăciun, zile de naștere, 8 martie, 1 iunie) si altele.

“Politica de salarizare adoptată se concentrează pe motivarea și susținerea unei satisfacții crescute în rândul angajaților și pentru motivarea angajaților de a rămâne în companie. Dezvoltarea profesională a angajatilor este o prioritate pentru Rombat și investim în mod continuu în acest domeniu” se arată într-un comunicat al companiei.

Categories: Business in top

About Author