Schimbare la vârful COMELF. Stoian a plecat, cine i-a luat locul?

Schimbare la vârful COMELF. Stoian a plecat, cine i-a luat locul?

După mai bine de două decenii la conducerea SC Comelf SA, Dorin Stoian a părăsit conducerea companiei bistrițene, locul său fiind luat de adjunctul său, Gheorghe Cenușă. Înlocuirea oficială a avut loc în data de 25 octombrie.

 Dorin Stoian este unul dintre managerii reputați ai Bistriței, conducând cu mână de fier afacerea prin toate momentele grele de după 1990, prin momentul important al achiziției de către grupul Uzinsider, în 1999, până la dezvoltarea și stabilitatea pe care compania le cunoaște azi. În 2012, el a primit titlul de cetățean de onoare al orașului pentru meritele sale în dezvoltarea economică locală și implicarea sa în comunitate cu acțiuni de responsabilitate socială. Stoian a fost și unul dintre promotorii instalării Extensiei Universității Tehnice la Bistrița și reînființării Bursei de Valori București, în 1995, unde societatea Comelf e membru fondator. Ulterior, Stoian a recunoscut că listarea la Bursă în acel moment incipient al acesteia a fost o eroare.

În primul semestru din 2017, Comelf a avut venituri totale de 93,8 milioane lei, cu 1,68% mai mari decât în aceeași perioadă din 2016. Profitul aceleiași perioade a fost însă în scădere cu 30,77% față de anul anterior, pe fondul creșterii prețului la materiile prime, al majorării salariului minim dar și al lipsei de forță de muncă pe plan local. La nivel de 2016, cifra de afaceri a Comelf a fost de 180,1 milioane lei, profitul de 4 milioane, realizate cu un număr de cca. 1100 de angajați. Compania bistrițeană e unul dintre cei mai mari producători și exportatori români de echipamente și utilaje terasiere.

Categories: Business in top

About Author